Dahliaen, sommer i dit hoved

Hvordan planter man dahliaer?
Det særlige ved Dahlia er, at de vokser af knolde. Du kan købe Dahlia knolde fra marts til juni. Køb Dahlia knolde i et havecenter eller netbutik til blomsterløg og planter.

Plant knolden i godt gødet jord. Så dyb, at den ende, planten vokser fra, er lige under jorden. Plant ikke knolden på hovedet, for så vokser den ikke. Du skal være tålmodig, for en plante kommer først ud af knolden efter mindst 5 uger.

Fra forsommeren kan du også bestille Dahlia-planter. Du køber så en Dahlia i en gryde. Du kan også stille den i haven. Eller du kan opbevare Dahliaen i en krukke på din terrasse. Intratuin har mange varianter til salg.

Forskellige typer dahliaer
Der findes mange forskellige varianter af Dahlia. Der er endda Dahlia-foreninger, der stadig forsøger at fremavle nye sorter. Der kan skelnes mellem følgende typer Dahlia.

Enkeltblomstrede dahliaer har en cirkel af kronblade omkring et åbent center. Eksempler er Mignon Dahlia og Topmix Dahlia. Planten af ​​enkeltblomstrede dahliaer bliver ikke højere end 50 cm.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED POST

Avnbøg: En naturlig skønhed i haven

Avnbøg, kendt videnskabeligt som Carpinus betulus, er en løvfældende træart, der er højt værdsat for sin robusthed og æstetiske appel.…

Dyrkning af en løvfældende hække

Det er dejligt at have en grøn hæk, der tilfører din have liv og farve. Desværre kan stedsegrønne hække tage…

Alt om pæoner

Pæonplantning, placering og pleje Pæonen er en flerårig plante, der kan holde op til 20 år, hvis man passer godt…

Giftige planter: Disse planter er giftige

Planter forsøger at beskytte sig mod dyr, der vil spise dem. Nogle gør det med pigge eller en bitter smag,…